Tenkořezná rámová pila - Rychlá prohlídka

Tenkořezné rámové pily

V rámci rychlé prohlídky bychom rádi stručně představili naši tenkořeznou rámovou pilu a odpověděli na často kladené otázky, pokud jde o řezání dřeva s tenkou řeznou spárou.

1. Pro jaký druh aplikace je vhodná tenkořezná rámová pila?

Výroba parket, dveří, oken, schodů; výroba nábytku, lepených a vícevrstvých podlah; tužek a pastelek; sportovního vybavení jako jsou lyže, snowboardy a hokejky; dřevěné bedničky na ovoce a zeleninu a mnoho dalších výrobků z oblasti dřevozpracujícího průmyslu.

2. Jaký je maximální rozměr vstupního materiálu a jak s ním naložit?

Max. šířka x max. řezná výška <=> 150(220) x 250/350 mm. Tento rozměr můžeme využít k instalaci jednoho ze 3 základních způsobů vedení materiálu:

Kanálové vedení

Stranové pravítko

Středové pravítko

3. Jaké nástroje lze použít?

Jakýkoliv typ pilového listu může být použit (libovolná řezná spára, atd.) Pokud to dovolí konstrukce nástroje, pak může být pilový list použit v jakémkoliv provedení nebo modelu tenkořezné rámové pily. Pro většinu aplikací, používají zákazníci stelitované pilové listy. Pro určité aplikace, kde stelit nevyhovuje, používáme karbidové (HM - tvrdokovové) pilové listy. 

4. Jaká řezná spára se používá v praxi?

  • řezná spára 1.15 - 1.4 mm je ve většinách případů používaná pro řezání tvrdého dřeva
  • řezná spára 1.8 mm pak pro řezání čerstvých materiálů, zejména dubu

5. Jak ostřit nástroje?

Řádná příprava a zacházení s nástroji je 99% úspěchu řezání na tenkořezných rámových pilách. Pro kvalitní ostření a dosažení konzistentního tvaru zubu, doporučujeme CNC ostřičky naší výroby. Ostatní možnosti jako ostřit jsou následující: jiné CNC nebo mechanické ostřičky; využití služeb ostření od firmy NEVA nebo od Vašich lokálních dodavatelů.

6. Jak změnit tloušťku lamely?

Tloušťka lamely je určena tloušťkou vložky mezi pilami. Například, použijeme pilový list s tloušťkou těla 0.9 mm a řeznou spárou 1.4 mm. Chceme vyrábět lamely 4,5 mm tlusté -> Budeme potřebovat vložku tloušťky 5,0 mm (4,5 mm + 1,4 mm - 0,9 mm = 5,0 mm).

7. Může rámová pila řezat čerstvé dřevo?

Tenkořezná rámová pila je v základu určena pro řezání suchého dřeva. Nicméně ano, je možné řezat i mokré dřevo. Určité materiály, např. čerstvý dub vyžadují montáž přídavného zařízení - chlazení a čištění pilových listů. Je také nutné zvolit příslušný nástroj pro takovou aplikaci řezání.

8. Jaké jsou výhody systému řezání ORBIT?

Předklon a klasický systém Firmou NEVA patentovaný systém ORBIT

+ částečně snižuje tření během zpětného pohybu
+ částečně ovlivňuje životnost nástrojů
-  pily nejsou rovnoběžně s materiálem
-  předklon ovlivňuje geometrii řezání
-  předklon způsobuje vibrace stroje
+ odstraňuje tření během zpětného pohybu
+ až o 50% delší životnost nástrojů
+ pily pracují rovnoběžně s materiálem
+ nemění geometrii řezání
+ neovlivňuje stroj vibracemi

9. Jaká je záruční doba?

Záruka je 12 měsíců od data uvedení stroje do provozu a dále 12 měsíců na všechna lineární vedení a kuličkové šrouby s maticemi namontované ve stroji.

10. Kde mohu najít reference?

8 tenkořezných rámových pil pracuje na 2 směny každý den v naší dřevařské výrobě - rádi Vás zde přivítáme a ukážeme Vám celou výrobu. Pro reference z Vaší země, prosíme kontaktujte naše obchodní oddělení.

« ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY
PARTNEŘI
Ogden Group RfsProtech
KONTAKTUJTE NÁS
Facebook Instagram Linkedin Twitter