Tenkořezné rámové pily - Technické přednosti

Rámové pily

Klikněte zde pro informace ohledně vývojových stupňů rámových pil...

Systém "Orbit" pro zvýšení životnosti pilových listů až o 50% 

Rámová pila typu ORBIT představuje nový způsob pohybu pilového rámu, který provádí běžný vertikální a zároveň také výkyvný horizontální pohyb. Pilový rám tak provádí řezání (při pohybu směrem dolů) a odskok z řezu (při pohybu směrem nahoru), čímž je docíleno snadnějšího vypadávání pilin z řezu. Tím nevzniká přebytečné teplo při tření pilového listu v řezné spáře při pohybu nahoru a nedochází k předčasnému opotřebení pilových zubů. Řezné podmínky jsou dlouhodobě stabilní, což se projevuje jak ve zvýšené kvalitě vlastního řezného procesu, tak ve zvýšení životnosti pilových listů.

Systém "Plus" pro snadné a rychlé nastavení výšky řezu. Horní přítlačné válce jsou uložené v odlitku pohyblivé konzoly ovládané elektromotorem z hlavního panelu stroje.

            

Přesný přerušovaný pohyb podávacích válců odvozený od klikového mechanismu.

Přerušovaný systém podávání APF - přesná mechanická závislost rychlosti posuvu materiálu a pohybu pilového rámu. Výsledkem tohoto řešení je stálý průřez vznikající třísky z čehož vyplývá optimální průběh opotřebení pilových listů, jejich rovnoměrné zatížení a vysoká přesnost řezu. Přesný přerušovaný pohyb podávacích válců odvozený od klikového mechanismu.

 

Systém chlazení pilových listů stlačeným vzduchem nebo vysokotlakým ventilátorem. 

Je určeno hlavně pro větší řezné výšky (nad 100 mm). Pilové listy jsou ochlazovány vlivem expanze stlačeného vzduchu. Horní chlazení pomáhá odstraňovat piliny a prach z řezných spár. Použitím tohoto příslušenství lze prodloužit životnost ostří až o 30%.

Otevírání přední části stroje pro snadnou a rychlou výměnu pilového rámu.

Pouhým stiskem tlačítka na ovládacím panelu se stroj otevře a pilový rám může být vyměněn bez zbytečných ztrátových časů.

Podpěrná lišta mezi pilami zamezující vytrhávání dřevních vláken z řezu. 

Předchází vzniku vytrhaných dřevních vláken ve spodní části bloků materiálu. Dřevo je díky liště podepřeno v těsné blízkosti řezu. Použití podpěrné lišty je obzvláště v případech výroby tenkých lamel nebo při řezání dřeva s rozdílnou strukturou vláken - tzv. jarního a letního dřeva.

Pohyblivý modul pro uložení různých typů vedení dřeva.

Řešení šitá na míru vyhoví rozličným požadavkům našich zákazníků. Standardním řešením i individuálním přáním zákazníků věnujeme maximální péči.

Kanálové vedení

Stranové pravítko

Středové pravítko

Ocelový rám pro uložení napínacího pilového rámu a tuhá litinová konstrukce stroje minimalizující vibrace.

Dokonalá a tuhá konstrukce rámu stroje minimalizuje chvění a vibrace stroje. Nový zesílený klikový mechanizmus, nově vyvinutý ocelový hlavní rám, zesílené ojnice a řada dalších zlepšení zaručují spolehlivý a bezporuchový chod po řadu let.

            

Spolehlivý systém podávání materiálu do stroje.

Podávání materiálu zajišťují spodní a horní poháněné válce, které jsou standardně dodávány na strojích NEVA. Válce jsou uložené v litinových stolech a konzolách. Jejich pohon a převody jsou zakryté a utěsněné proti prachu a nečistotám – je zajištěna maximální spolehlivost a životnost celé konstrukce.

            

Přední hoblovací modul horní.

Přední hoblovací modul horní namontovaný na vstupu do Tenkořezné Rámové Pily pomáhá kalibrovat výškové nerovnosti vstupního materiálu za účelem správného podávání skrze stroj. Nemusíte výškově hoblovat vstupní materiál, nýbrž ho přímo zpracovat v rámové pile po procesu sámování.

Horní a dolní hoblovací modul na výstupu.

Horní a dolní hoblovací modul s korekcí otupení hoblovacích nožů zaručuje vždy perfektní výsledek - lamely se mohou okamžitě použít pro sesazování a lepení. Dokonalé opracování hran s přesností ± 0.05 mm !

Automatický zásobník materiálu.

Různé způsoby mechanizace před a ze strojem umožňují snížení nákladů na minimum. Jeden pracovník dokáže snadno obsloužit i více strojů najednou.

Automatické centrální mazání.

Dlouhé kované ojnice z jednoho kusu - zajistí optimální průběh řezné rychlosti. Díky jejich délce dochází k nejvyššímu využití zdvihu stroje a potažmo k nejvyššímu využití výkonu stroje na rozdíl od krátkých svařovaných ojnic, které jsou snadno náchylné k praskání a opotřebení ložisek.

 

« Zpět na produkty

« ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY
PARTNEŘI
Ogden Group RfsProtech
KONTAKTUJTE NÁS
Facebook Instagram Linkedin Twitter