RE-MAX 500 CNC - 5. výročí v roce 2010

Tenkořezná pásová pila RE-MAX 500 CNC

Od konce 90tých let spolupracuje firma NEVA se společností OGDEN (USA) ve sdílení znalostí a zdrojů v oblasti technologií řezání s velmi tenkou řeznou spárou. Skrze sílu naší spolupráce se nám podařilo posunout technologii řezání o další krok kupředu. Spojením zdrojů v oblasti vývoje a výroby jsme dali vzniku tenkořezné pásové pile RE-MAX 500 CNC.

V letošním roce tomu bude 5 let, co byl dokončen první prototyp pásové pily RE-MAX. Našim zákazníkům tak již 5 let nabízíme tuhou a robustní konstrukci vodorovné pásové pily pro všechny aplikace rozřezávání: pro výrobu podlah, oken, dveří, nábytku a hudebních nástrojů atd.

Narozdíl od ostatních pásových pil, RE-MAX 500 CNC je vyroben z odlitků a je vybaven odolným a efektivním systémem vodítek a umožňuje použít pilové pásy s tenkou řeznou spárou při vysoké napínací síle. Stroj produkuje lamely s jemným povrchem v toleranci vhodné pro lepení.

V současné době je v provozu na celém světě přes 50 strojů, z nichž některé běží až 3 směny nepřetržitě.

Výhody

Kvůli litinové konstrukci stroje nedochází k absolutně žádné deformaci stroje, i když je pilový pás pod vysokým napětím. Rovněž pásovnice mají ložiska na obou stranách, což zajišťuje tuhost a nulové vychýlení pásovnic, i když jsou pod napětím od pilového pásu. Prakticky všechny ostatní pásové pily jsou vyrobeny z plechu, který je lehký a náchylný k prohnutí.

Napínání pilových pásů je dosaženo hydraulickým tlakem, který lze plynule nastavit podle typu použitého pilového pásu, druhu materiálu atd. I při nejvyšších řezných rychlostech (50 m / s) běží stroj plynule a udržuje konstantní napětí pilového pásu. Maximální tahová síla je 50000 N.

Stora Enso - Finsko - Je světoznámým výrobcem podlahovin, který od poloviny roku 2008 úspěšně zařadil rychlostní řezání do svého výrobního programu. Pásová pila RE-MAX je zde zařazena do výrobní linky pro dělení suchého smrkového vlysu o délce 6 metrů. Jedná se o čistý, vysušený polotovar bez suků o rozměrech 96 x 23 mm, který je rozřezáván uprostřed při rychlosti posuvu 50 m/min.

Je důležité si uvědomit, že k dosažení přesnosti při řezání při vysokých rychlostech jsou nutné určité podmínky. Přesných výsledků lze dosáhnout pouze u materiálů, které splňují požadované podmínky a je také nutné použít správný typ pilového pásu. Kombinace správně připraveného materiálu, správného pilového pásu spolu s těžkým a přesným litinovým strojem, jako je RE-MAX 500 CNC, vždy vytvoří produkt, který předčí požadavky zákazníka. Tyto skutečnosti nelze zpochybnit bez ohledu na to, co slibují jiní výrobci strojů, zejména ti, jejichž stroje jsou vyrobeny z vyrobeného lehkého plechu.

 

Naklápěcí řezná hlava

Pro náročné zákazníky lze stroj vybavit naklápěcím zařízením řezné hlavy a docílit rozsahu úhlu řezání 0 - 15°.

Jeden z našich zákazníků Siskiyou Forest Products koupil první pásovou pilu RE-MAX 500 CNC v roce 2006. Siskiyou zakoupili RE-MAXe s možností naklápění řezné hlavy. Toto jim umožňuje nejen paralelní rozřezávání materiálu, ale také rozřezávání pod úhlem. Siskiyou vyrábějí součásti jako jsou vrstvené dveřní hranoly, výplně, vrstvené desky a úkosové obložení. Mohou zpracovávat materiál až do šířky 500 mm a zpracovávat určitý druh produktů posuvem až 60 m/min. Siskiyou mají nyní druhou naklápěcí pilu RE-MAX 500 CNC ve své výrobní lince, což samo o sobě vypovídá o spokojenosti se strojem.

Siskiyou Forest Products - USA

   

V provedení jako samostatný stroj

Pásová pila v tomto provedení může sloužit k libovolným aplikacím řezání tenkých lamel, rozřezávání dřevěných bloků atd. Vstupním materiálem může být suchý či mokrý blok dřeva o rozměrech až 500 x 150 mm.

Métis CZ s.r.o. - Česká Republika - Společnost Métis je významnou českou společností, která vyrábí konstrukční hranoly / nosníky, speciální lepené nosníky, dveřní prvky, dřevěné panely a sendvičový hranol. Společnost Métis si vybrala firmu NEVA jako svého hlavního dodavatele strojů na pomoc při zpracování jejich komponent. Métis optimalizoval své výrobní metody a usnadnil proces začleněním technologie NEVA v oblasti tenkého řezání. Společnost Métis využívá k výrobě lamel jak rámovou pilu, tak pásovou pilu RE-MAX. Některé dřevěné desky, které jsou řezány na pásové pile RE-MAX mají šířku až 500 mm. Díky začlenění pásové pily od firmy NEVA je tento proces zpracování širokého materiálu mnohem jednodušší. 

 

Linka pro mokré či suché řezání

Pokud hledáte produktivní a spolehlivé řešení pro Vaší výrobu jistě Vás zaujme možnost sestavení výrobní linky. RE-MAX může být instalován samostatně nebo později propojen do výrobní linky. Konstrukce stroje zaručuje snadný přístup k jednotlivým strojům a také přehlednost při seřizování celé linky - jednoduše vidíte, co se ve strojích děje narozdíl od jiných strojů.

Wiking Gulve - Dánsko - Tento světově proslulý výrobce podlahových krytin v současné době využívá svoji vícehlavou výrobní linku k řezání mokrých a suchých dubových a jasanových produktů. Od roku 2008 optimalizovala společnost Wiking Gulve kapacitu své výrobní linky na 5000 m2 lamel / směnu. Díky automatické manipulaci s materiálem, systému RE-MAX se čtyřmi hlavami a automatické paletizaci lamel na konci linky, maximalizovali svou výrobní kapacitu. Tyto údaje se mohou lišit v závislosti na rychlosti posuvu a šířce zpracovávaného materiálu. Protože je vstupní materiál připravován ve vlastní režii firmy Wiking, je společnost schopna kontrolovat a kalibrovat vstupní tloušťku materiálu před jeho řezáním, čímž se sníží množství odpadu. Při výstupu ze stroje je v tomto případě konečným produktem 5 lamel, které mají stejnou tloušťku bez jakéhokoli odpadu. Další informace jsou k dispozici po stažení následujícího PDF: Wiking-Letter.pdf

   

« ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY
PARTNEŘI
Ogden Group RfsProtech
KONTAKTUJTE NÁS
Facebook Instagram Linkedin Twitter