Tenkořezné rámové pily - Pravdy ohledně rámových pil

Rámové pily

1. Klikový mechanismus = srdce rámové pily – byl znám již v 5. století před Kristem.

2. První rámové pily na vodní pohon byly známy již v 4. století n.l.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sawmill

3. Tenkořezná rámová pila = rámová pila – Jedná se o stejný typ stroje, vycházející ze stejných fyzikálních principů. Tudíž se nejedná o žádný vynález.

=

4. Pilový list = nástroj – Může být libovolný (řezná spára atd.) Pokud to umožňuje jeho konstrukce, může být provozován v každém stroji, tj. v každé rámové pile.

5. Tuhá litinová konstrukce a litinový rám s kovanými ojnicemi = spolehlivá a lety osvědčená konstrukce stroje, která vydrží pracovat na věky.

            

6. Systém zámků – Vyplývá z otevíratelné konstrukce stroje a je běžnou součástí strojů NEVA již od počátku historie.

            

7. Rámová pila je odjakživa pomaloběžný stroj – Využívá akumulace energie z pohonu přímo do setrvačníků. Tato energie je dále transformována v řeznou sílu prostřednictvím tuhého litinového rámu a kovaných ocelových ojnic tak, aby při řezání docházelo k odebírání třísky, nikoliv vytváření prachu.

8. Spolehlivá konstrukce rámové pily = Je taková konstrukce, kterou není nutné neustále měnit a předělávat. Proto jsou stroje NEVA již od počátku litinové konstrukce s možností otevírání stroje.

9. Dlouhé kované ojnice z jednoho kusu – Zajistí optimální průběh řezné rychlosti. Díky jejich délce dochází k nejvyššímu využití zdvihu stroje a potažmo k nejvyššímu využití výkonu stroje na rozdíl od krátkých svařovaných ojnic, které jsou snadno náchylné k praskání a opotřebení ložisek.

10. Mechanické odvození pohybu podávacích válců – Je jediný přesný způsob, jak zajistit vhodné a správné vedení materiálu do řezu v okamžiku, kdy má pilový rám největší sílu a řeznou rychlost. Mechanické odvození podávky je průmyslovým vzorem firmy NEVA. Ostatní způsoby pohonu podávacích válců jsou nespolehlivé, nepřesné a vedou k častým poruchám a zejména ke snížení životnosti nástrojů - tj. pilových listů.

11. Spolehlivý systém vedení materiálu do stroje – Zajišťují spodní a horní poháněné válce a jsou standardně dodávány na strojích NEVA. Válce jsou uložené v litinových stolech a konzolách. Jejich pohon a převody jsou zakryté a utěsněné proti prachu a nečistotám – je zajištěna maximální spolehlivost a životnost celé konstrukce.

            

12. Systém přítlačných válců, zvaný též Systém Plus – Je osvědčený a spolehlivý systém přítlačných válců, používaný firmou NEVA již více než 10 let. Všechny pohony a převody jsou zakryté a utěsněné proti prachu a nečistotám. Systém Plus je původním řešením firmy NEVA a je vybaven precizními kuličkovými šrouby a maticemi.

            

13. Orbitální systém řezání, zvaný též Systém Orbit – Je z fyzikálního hlediska jediným správným způsobem řezání na rámových pilách, tj. správným způsobem jak odebírat třísku aniž by docházelo k tření nástroje v řezné spáře. Systém Orbit, zaručuje prodloužení životnosti pilových listů až o 50% a je používán na vlajkové lodi firmy NEVA, tj. na tenkořezné rámové pile ORBIT Plus.

14. Lineární vedení hlavního rámu = bezvůlové, centrálně mazané vedení. Zajistí tichý, klidný chod stroje a vyšší kvalitu řezaného povrchu materiálu. Bez nutnosti seřizování zajistí stálý provoz stroje po celou dobu jeho životnosti a to s minimální náklady na servis.

            

« Zpět na produkty

« ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY
PARTNEŘI
Ogden Group RfsProtech
KONTAKTUJTE NÁS
Facebook Instagram Linkedin Twitter